728x90 AdSpace

Latest news

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Γενική Συνέλευση και νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Στις 4-12-2014 πραγματοποιήθηκε η Γεν. Συνέλευση των ενεργών μελών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στο αμφιθέατρο του Εμπορο-Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.
Μετά την περιγραφή της σημερινής πραγματικότητας στη χώρα σ’ ό,τι αφορά την κατάσταση στην παροχή υπηρεσιών προς τους ογκολογικούς ασθενείς, και την παρουσίαση των δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκαν το 2014, έγινε μία εκτενής περιγραφή των προβλημάτων που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει η εταιρεία και στη συνέχεια παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε το νέο στρατηγικό σχέδιο που θα καθοδηγεί τις δράσεις μας για τα επόμενα χρόνια. Στο σχέδιο περιγράφονται οι βασικοί στόχοι των δράσεων μας, η μεθοδολογία για την υλοποίηση τους και τα συστήματα για την συνεχή αξιολόγηση των πρακτικών μας. Οι στόχοι που προσδιορίστηκαν σχετίζονται κυρίως με την προαγωγή της ενημέρωσης, την αποτελεσματικότερη προώθηση της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου, καθώς και με την πολύπλευρη στήριξη των ασθενών με καρκίνο και των οικογενειών τους. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη να βοηθηθούν οι ευαίσθητες από την οικονομική κρίση ομάδες του πληθυσμού, ενώ αναγνωρίστηκε ως καθοριστικός  παράγοντας για την επιτυχία των προσπαθειών μας η συντονισμένη και εντατικότερη κινητοποίηση των εθελοντών μας σ’ όλα τα παραρτήματα μας.

Ειδική μνεία έγινε σε μία σειρά από παραρτήματα μας, που με τις πρωτοβουλίες τους συνέβαλαν σημαντικά στην επιτυχία του έργου της Ε.Α.Ε., ενώ ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο το σημαντικό ρόλο που έχει ο παράγοντας άνθρωπος και η κινητοποίηση των συμπολιτών μας στην εκπλήρωση του καλού σκοπού που υπηρετούμε.

Ξεχωριστή αναφορά έγινε στους δύο Ξενώνες που έχει δημιουργήσει η Εταιρεία μας. Ο μεν ένας στην Πυλαία Θεσ/νίκης, με 100 κλίνες, λειτουργεί ως χώρος φιλοξενίας ασθενών και συγγενών τους, με απόλυτη επιτυχία, κάτω από την επίβλεψη και ευθύνη του Θεαγένειου νοσοκομείου. Βεβαίως, η εξαιρετική κατάσταση και ικανοποίηση των ασθενών οφείλεται και στη συνεχή στήριξη που προσφέρουν τόσο το εκεί παράρτημα μας, όσο και ο δραστήριος «Σύλλογος Φίλων Κυριών του παραρτήματος της Θεσ/νίκης». Ο δεύτερος Ξενώνας, που είχε σχεδιαστεί να λειτουργήσει ως Κέντρο αποθεραπείας ασθενών και με δυνατότητες παροχής υπηρεσιών έγκαιρης διάγνωσης, στην Παιανία Αττικής, με δυναμικότητα 52 κλινών, δυστυχώς δεν κατάφερε να λειτουργήσει πλήρως και από τριετίας είναι κλειστός. Οι προσπάθειες να αναλάβει τη λειτουργία του κάποιο αντικαρκινικό νοσοκομείο εμποδίστηκαν από το υψηλό κόστος που απαιτείται ( ίδια αιτία που κατέστησε απαγορευτική και την αυτοτελή εκ μέρους μας πλήρη λειτουργία του). Σε κάθε περίπτωση αποτελεί πρώτιστη υποχρέωση μας να λειτουργήσουμε την Παιανία. Η πιο πρόσφορη λύση είναι αυτή της παροχής απλής φιλοξενίας, όπως συμβαίνει στη Θεσ/νίκη. Γι΄ αυτό το σκοπό θα πρέπει να αφιερώσουμε όλες μας τις δυνάμεις.

Στη συνέχεια η Γενική Συνέλευση αναγνώρισε την ανάγκη και αποδέχτηκε την υιοθέτηση ενός πιο σύγχρονου τρόπου διοίκησης της εταιρείας και συγκατένευσε στην εφαρμογή αποτελεσματικότερων πρακτικών που να μεγιστοποιούν τη συμμετοχή των μελών μας στην επεξεργασία των επιμέρους θέσεων και πρακτικών που θα βοηθήσουν στην καλύτερη υλοποίηση του νέου σχεδιασμού.
Η προσπάθεια για εφαρμογή μέτρων που θα επιτρέψουν μία ασυνήθιστη για τα Ελληνικά δεδομένα διαφάνεια στην λειτουργία της Εταιρείας, ιδιαίτερα σ’ ότι αφορά τη διαχείριση των οικονομικών της, αναγνωρίστηκε πως αποτελεί αναγκαία προτεραιότητα στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης της Εταιρείας μας και ελπίζουμε ότι, εκτός από αυτονόητη υποχρέωση μας προς τους υποστηρικτές μας, μία τέτοια πρωτοβουλία να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση, έτσι που όλοι οι οργανωμένοι φορείς της κοινωνίας των πολιτών να αναλάβουν με δική τους πρωτοβουλία όλα τα απαραίτητα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να θωρακιστεί με τον καλύτερο τρόπο η καλόπιστη διάθεση που δείχνει ο πληθυσμός σ’ όσους δουλεύουν εθελοντικά για το κοινό καλό.
Στη συνέχεια η Γενική Συνέλευση, αφού προέβηκε στη δέουσα έκφραση ευχαριστιών στις υπηρεσίες που προσέφερε ο μέχρι πρόσφατα πρόεδρος καθ. Σταύρος Μπεσμπέας, προχώρησε στην εκλογή νέου προέδρου και άλλων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας μετά τις εκλογές διαμορφώθηκε ως εξής:

Πρόεδρος: Ευάγγελος Φιλόπουλος
Α’ Αντιπρόεδρος: Παναγιώτης Πουλημένος
Β’ Αντιπρόεδρος: Κέκης Βασίλειος
Γεν. Γραμματέας : Νικόλαος Κορδιολής
Ειδ. Γραμματέας:  Σταύρος Κοτταρίδης
Ταμίας:   Βασίλης Παπαγεωργακόπουλος
Μέλη: Κων/νος Γεννατάς
          Γιούλη Τριχίλη
          Κων/νος Μπερούκας
          Παναγιώτης Χούχουλας      
          Αγγελίνα Αγγελάκη
          Νικόλαος Ντόιμας
Αναπληρωματικά μέλη:
          Απόστολος Ρεμπελάκος
          Χρήστος Πανόπουλος
          Αγγελική Σταθοπούλου - Φερδερίγου

Ο νέος πρόεδρος ξεκίνησε να συμμετέχει ενεργά στις δραστηριότητες της Εταιρείας μας από το 1990. Στην πολύχρονη διαδρομή του πέρασε σταδιακά απ’ όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας, από αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ εκλέχθηκε τακτικό μέλος, στη συνέχεια Ειδ. Γραμματέας, Γενικός Γραμματέας και τελευταία υπήρξε ο Α’ Αντιπρόεδρος. Είναι Δ/ντής στην Κλινική Μαστού του Νοσ. « Ο Άγιος Σάββας» και ταυτόχρονα είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία της πρότυπης Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας του χειρουργικού τομέα στο ίδιο νοσοκομείο. Είναι παντρεμένος με την αναισθησιολόγο Στέλλα Τσιριγώτου – Φιλοπούλου, έχει δύο θυγατέρες (μία ψυχολόγο και μία οικονομολόγο) και δύο εγγόνια.

Ευάγγελος Φιλόπουλος
Τα νέα πρόσωπα στο Διοικητικό Συμβούλιο είναι: ο ογκολόγος παθολόγος Χρήστος Πανόπουλος, Δ/ντής στο νοσ. «Ο Άγιος Σάββας», με εξαιρετικό επιστημονικό έργο και πλούσια κοινωνική δραστηριότητα, όπως και η δεύτερη νεοεκλεγείσα, η βιοχημικός και για πολλά χρόνια Δ/ντρια του αντίστοιχου τμήματος του ίδιου νοσοκομείου, Αγγελική Σταθάκη - Φερδερίγου.
Είναι κατανοητό σε όλους πως το έργο που καλείται να επιτελέσει τόσο το Διοικητικό Συμβούλιο, όσο και η Εταιρεία είναι εξαιρετικά δύσκολο, αφού η οικονομική και κοινωνική κρίση της χώρας έχει δημιουργήσει και θα συνεχίσει να δημιουργεί πρωτοφανούς εντάσεως δυσκολίες. Είναι, όμως, και αυτονόητες οι ελπίδες και ευχές όλων μας για δύναμη και καλή δουλειά από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Υ.Σ. Η εισήγηση του Δ.Σ. που παρουσίασε ο νυν πρόεδρος στη Γεν. Συνέλευση θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας, αφού, όμως, προηγηθεί η ενημέρωση και συζήτηση με τα μέλη των παραρτημάτων μας. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γενική Συνέλευση και νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία Rating: 5 Reviewed By: ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΑΙ ΦΥΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
Scroll to Top