728x90 AdSpace

Latest news

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Δώσε Ελπίδα, Δώσε Ζωή...


Το Παράρτημα Αχαρνών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας συμμετέχοντας στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, δημιούργησε στις Αχαρνές Πιστοποιημένο Κέντρο Υποστήριξης της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, του συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»

Χιλιάδες ασθενείς με απειλητικές για την ζωή τους ασθένειες που μπορούν να γίνουν καλά μόνο με τη μεταμόσχευση, εξαρτώνται από τις Τράπεζες Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών όπως αυτή του συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», για να βρουν συμβατό δότη και να σωθεί η ζωή τους.

Οι ασθενείς χρειάζονται δότες που να έχουν την κατάλληλη ιστοσυμβατότητα. Αν και υπάρχουν εκατομμύρια εγγεγραμμένοι δότες σε παγκόσμιο επίπεδο, εν τούτοις πολλοί ασθενείς (τουλάχιστον ένα ποσοστό 20%) εξακολουθούν να μην μπορούν να βρουν συμβατό δότη.

Η πιθανότητα να βρεθεί συμβατός δότης για κάποιον ασθενή μέσα στην οικογένεια του είναι περίπου 30%, ενώ να βρεθεί συμβατός μη συγγενής εθελοντής δότης είναι εξαιρετικά σπάνια και εξαρτάται από τον ιστικό τύπο του κάθε ατόμου. Ο αριθμός των διαφορετικών ιστικών τύπων είναι τεράστιος με αποτέλεσμα η ταυτοποίηση δύο ατόμων με τον ίδιο ιστικό τύπο να είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Μπορεί να είσαι η μόνη ελπίδα για κάποιον ασθενή!!!

Για περισσότερες πληροφορίες:
Ιωάννου Στριφτού 33, 13674 Αχαρνές
Τηλέφωνο 210 24 67 871


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δώσε Ελπίδα, Δώσε Ζωή... Rating: 5 Reviewed By: ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΑΙ ΦΥΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
Scroll to Top