728x90 AdSpace

Latest news

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Πλούσιος Οκτώβριος...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
“Πλούσιος” Οκτώβριος

Έναν γεμάτο δράσεις Οκτώβριο προσέφερε το Παράρτημα Αχαρνών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. Ο Οκτώβριος περιελάμβανε δωρεάν εξετάσεις test-pap, συμμετοχή στις δράσεις του συλλόγου Δροσούπολης Άνω Λιοσίων και παραλαβή του δημοφιλούς πλέον Κότινου.
Αναλυτικότερα:

  • Στις 7 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν δωρεάν εξετάσεις test-pap σε 18 γυναίκες στο ιατρείο του Παραρτήματος, από την εθελόντρια μαία κα Χαρά Τσεκουρά.
  • Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσούπολη και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων αφιερώσαν μια ολόκληρη ημέρα  ( 25 Οκτωβρίου ) σε δράσεις κατά του καρκίνου του μαστού. Αρχικά, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τον πρόεδρο του Παραρτήματος κ. Παναγιώτη Καζανά και τον παθολογοανατόμο κ. Κουφόπουλο, για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού αλλά και να εξέταση γυναικών  δωρεάν από την κινητή μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. Κατόπιν πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία ο 1ος Δρόμος Ζωής , με στόχο να γίνει ένας σημαντικός θεσμός για την περιοχή. Ο αγώνας είχε αφετηρία το  το προαύλιο του 7ου δημοτικού με δύο διαδρομές (μικρός και μεγάλος γύρος Δροσούπολης) ενώ στο  τέλος οι νικητές αντί για μετάλλια και κύπελλα πήραν δώρο σχολικές τσάντες.
  • Το Παράρτημα Αχαρνών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στις 29 Οκτωβρίου παρέλαβε τον ΚΟΤΙΝΟ από την Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Ολυμπιακού Χωριού – Αχαρνών, με μεγάλη ποσότητα φαρμάκων, ο οποίος παρεδόθη στον  Σύλλογο Κρητών Αχαρνών, οπού και θα μείνει μέχρι τέλος Νοεμβρίου.


Ακολουθούν οι δηλώσεις:

Παναγιώτης Λουμάκης, πρόεδρος του συλλόγου γονέων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων
“Είναι ιδιαίτερα σημαντική και σωτήρια η πρόληψη σε ότι αφορά τον καρκίνο του μαστού. Ευχαριστούμε  τους χορηγούς και τους εθελοντές για την καταλυτική τους συνεισφορά στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Αν σήμερα πείσαμε έστω και μια γυναίκα να κάνει προληπτικούς ελέγχους, είμαστε ευτυχείς”

Χρήστος Αποστολόπουλος, πρόεδρος συλλόγου Δροσούπολης
“Η ιδέα της εκδήλωσης ξεκίνησε από μια δυσάρεστη προσωπική μου εμπειρία. Η πρόληψη είναι αναγκαία γιατί  πραγματικά σώζει ζωές”

Παναγιώτης Καζανάς, πρόεδρος Παραρτήματος Αχαρνών Ε.Α.Ε
“Είμαι πολύ χαρούμενος που αυτός ο μήνας κύλησε έτσι δημιουργικά. Ελπίζω να συνεχίσουμε το έργο μας παρά τις οικονομικές δυσκολίες και θα το κάνουμε. Ιδιαιτέρως, όταν βλέπεις μικρούς δρομείς ακόμη και στην ηλικία των 3 ετών να δίνουν δυναμικά την παρουσία τους.”

Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης.








  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πλούσιος Οκτώβριος... Rating: 5 Reviewed By: ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΑΙ ΦΥΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
Scroll to Top