728x90 AdSpace

Latest news

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Δεν είναι άνισος ο αγώνας...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
“Δεν είναι άνισος ο αγώνας”

Για ακόμη μία φορά το Παράρτημα Αχαρνών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας έδωσε το στίγμα του. Σε συνεργασία με την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Αχαρνών ,  διοργάνωσε την Κυριακή 15 Νοεμβρίου στο Αρχελάου Θέατρο εκδήλωση με θέμα:
“Ο αγώνας με τον καρκίνο του μαστού δεν είναι άνισος!”.

Συμμετείχαν ιατροί εξειδικευμένοι και με πολύχρονη εμπειρία στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού και συγκεκριμένα ο κ. Γεώργιος Μπούτσικος, Γενικός Χειρουργός, κλινική «Λευκός Σταυρός» και  επιστημονικός συνεργάτης Νοσοκομείου «Μητέρα», η κ. Ειρήνη Βελακούλη, Ακτινοδιαγνώστρια Μαστού, τ. Επιμελήτρια Ακτινολογικού τμήματος Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών και ο κ. Γεώργιος Πεχλιβανίδης, Γενικός Χειρουργός, τ. Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, Νοσοκομείο «Μητέρα» . Το παρών έδωσε ο μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας, ο οποίος προλόγισε της εκδήλωσης,  οι βουλευτές κ.Δέδες και κ. Μπούρας και πλήθος παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Εντυπωσιακή παρουσία είχαν, ωστόσο, οι γυναίκες της περιοχής, μεταξύ των οποίων και ασθενείς που έχουν βιώσει την εμπειρία του καρκίνου του μαστού  και τον έχουν αντιμετωπίσει με επιτυχία.

Οι παρουσιάσεις των ομιλητών είχαν ως θέματα την πρόληψη και τη θεραπεία από τον καρκίνο του μαστού. Τονίστηκε η αναγκαιότητα της συμμόρφωσης των γυναικών στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου ανάλογα με την κατηγορία κινδύνου στην οποία ανήκουν και η μεγάλη σημασία της έγκαιρης διάνωσης σε πρώιμο στάδιο, η οποία προσφέρει εντυπωσιακά ποσοστά επιβίωσης. Ακολούθησε η περιγραφή των πολλαπλών επιλογών που υπάρχουν πλέον για την επίτευξη της έγκαιρης διάγνωσης από την επιστήμη της ακτινολογίας (μαστογραφία ψηφιακή ή αναλογική, υπερηχογράφημα, μαγνητική τομογραφία, ελαστογραφία) καθώς και οι ενδείξεις για καθεμία από αυτές. Τέλος, τονίστηκε η σημασία της ακριβούς προεγχειρητικής διάγνωσης και περιγράφηκε η θεραπευτική προσέγγιση των ασθενών με καρκίνο του μαστού, η οποία περιλαμβάνει τόσο τη χειρουργική αντιμετώπιση (μαστεκτομή, ογκεκτομή, βιοψία φρουρού λεμφαδένα) όσο και τη συμπληρωματική μετεγχειρητική θεραπεία ( ορμονοθεραπεία, χημειοθεραπεία, στοχευμένη θεραπεία, ακτινοθεραπεία).

Η εκδήλωση έληξε με ερωτήσεις και συζήτηση με το κοινό και με βραβεύσεις τόσο του ιδιοκτήτη του θεάτρου κ. Σιδηρόπουλου που το παραχώρησε δωρεάν, όσο και των ομιλητών από τους επισήμους.

Ο καρκίνος είναι υπόθεση όλων μας και είναι στο χέρι μας να τον αντιμετωπίσουμε.


Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δεν είναι άνισος ο αγώνας... Rating: 5 Reviewed By: ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΑΙ ΦΥΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
Scroll to Top