728x90 AdSpace

Latest news

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Ανάσταση. Τα σήμαντρα χτυπούν...

Αφιερωμένη σε όλους τους Έλληνες ανά τον κόσμο η ευχετήρια κάρτα για το Πάσχα του 2016, από το Παράρτημα Αχαρνών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. Σχεδιασμένη από τον Νικόλαο Μ. Ηρειώτη, όπου και στηρίχθηκε πάνω σε τέσσερις πυλώνες.

Ο πρώτος πυλώνας απεικονίζει την Ανάσταση του Θεανθρώπου. Θυμίζοντάς μας ότι, όπου λάμπει το Φως, εκεί διαλύεται το σκοτάδι. Όπου θριαμβεύει ἡ ζωή, εκεί καταργείται ὁ θάνατος. Ο Χριστός, ο ζωοδότης, κατεβαίνει στον Άδη και διαλύεται το σκοτάδι! Με την Ανάσταση του Χριστού το σκοτάδι του Άδη γεμίζει από Φως.

Ο δεύτερος πυλώνας βασίζεται στα άνθη της αμυγδαλιάς, τα πρώτα λουλούδια του έτους, τα αναγνωρίζουν σαν τα άνθη της “επαγρύπνησης” που στέλνουν τον αισιόδοξο παλμό τους πάνω από την παγωμένη γη, καλώντας τη ζωή ν’ αρχίσει ένα νέο κύκλο στην αέναη διαδικασία της επαναγέννησης της φύσης.

Ο τρίτος πυλώνας, απεικονίζει τη σημαία μας, με τις εννέα λωρίδες να κυματίζουν συλλαβίζοντας, την ιστορική φράση «Ελευθερία ή Θάνατος» και  το σταυρό που συμβολίζει τον χριστιανισμό και την ορθόδοξη πίστη.

Ο τέταρτος πυλώνας, και ευχή μας, βασίστηκε στο ποίημα που έγραψε ο Στέλιος Σπεράντσας, παροτρύνοντας όσους το μίσος έσπειραν να μάθουν να αγαπούν.  
Ανάσταση. Τα σήμαντρα χτυπούν. Κι όλα τα δέντρα ανθίζουν πέρα ως πέρα. Στον κόσμο αυτό ας μάθουν να αγαπούν όσοι το μίσος έσπειραν κι ας πουν "Χριστός Ανέστη ετούτη την ημέρα"
Κλείνοντας, στο οπισθόφυλλο της ευχετήριας κάρτας, υπάρχει εικαστικό από το Κέντρο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες του Δήμου Αχαρνών "ΑΡΩΓΗ".
Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ανάσταση. Τα σήμαντρα χτυπούν... Rating: 5 Reviewed By: ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΑΙ ΦΥΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
Scroll to Top