728x90 AdSpace

Latest news

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Τελικά όλα είναι θέμα παιδείας...

Παρακάτω σας παραθέτουμε την ομιλία του προέδρου του Παρατήματος Αχαρνών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στο 4ο Φεστιβάλ, Αγάπης και Αποδοχής, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών.


Κυρίες και κύριοι,

Θεωρούμε ιδιαίτερη τιμή για το Παράρτημα Αχαρνών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (ΕΑΕ) που μας δίνεται η ευκαιρία να ανοίξουμε το 4ο φεστιβάλ Αγάπης και Αποδοχής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών με θέμα: "Διαφορετικές δυνατότητες - ίδια δικαιώματα" που και φέτος γίνεται με την ενεργή μας συμμετοχή και παράλληλα αισθανόμαστε ότι οι ευθύνες μας για την υλοποίηση των στόχων μας μεγαλώνουν.
Το Παράρτημα Αχαρνών της ΕΑΕ, για όσους δεν γνωρίζουν, τον Μάρτιο συμπλήρωσε 6 χρόνια παρουσίας και δράσης στις Αχαρνές. Κύριος σκοπός του είναι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, η καλύτερη ποιότητα ζωής στην πόλη μας και βέβαια πρώτα απ‘ όλα η ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι οι περισσότερες ασθένειες συνδέονται με τον τρόπο ζωής – περιβάλλον, διατροφή, στρες, ψυχική υγεία κλπ.
Επομένως πρόληψη για μας είναι η όσο το δυνατόν – μέσα στις συνθήκες που βιώνουμε - καλυτέρευση της καθημερινότητας του κάθε ενός από εμάς, έτσι ώστε να ελαχιστοποιούμε τους όποιους κινδύνους απειλούν το σώμα, μα και την ψυχή μας.
Σχεδόν κάθε χρόνο επιλέγουμε ένα διαφορετικό χώρο για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του παραρτήματος της ΕΑΕ. Φέτος επιλέξαμε το Κέντρο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες του Δήμου Αχαρνών «ΑΡΩΓΗ» και εκεί καταθέσαμε τη θέση μας να χαρακτηριστεί το 2016 «έτος Αρωγής», εννοώντας όλες τις σημασίες αυτής της λέξης. Ζητούμε να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να αρχίσει να λειτουργεί το Βαμβακάρειο Ίδρυμα.
Στα πλαίσια λοιπόν αυτά συνεργαστήκαμε με την Κίνηση «Δημότες των Αχαρνών» κλπ και με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στα θέματα της διαφορετικότητας και όχι μόνο, καθώς επίσης προσκαλέσαμε τους εξειδικευμένους επιστήμονες και εργαζόμενους που ασχολούνται στον τομέα των ΑΜΕΑ και που περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ακούσουμε τις εισηγήσεις τους και την κατάθεση προσωπικών εμπειριών.
Στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών, αλλά και της κοινωνίας γενικότερα στην αποδοχή της διαφορετικότητας και εν προκειμένω στο σεβασμό των δικαιωμάτων των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα, ώστε να έχουν προσβασιμότητα στους κοινόχρηστους χώρους, ίδιες ευκαιρίες και καλύτερη ποιότητα ζωής. 
Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση των μαθητών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης διότι πιστεύουμε ότι τα σχολεία είναι φυτώρια των αυριανών πολιτών και ο ενημερωμένος πολίτης σε όλα τα επίπεδα, είναι σωστός απέναντι στον εαυτό του και στη κοινωνία. 
ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!





  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τελικά όλα είναι θέμα παιδείας... Rating: 5 Reviewed By: ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΑΙ ΦΥΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
Scroll to Top