728x90 AdSpace

Latest news

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

Μην καπνίζετε. Εδώ παίζουμε εμείς!

Τις συνεχείς πρωτοβουλίες τις Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κατά του καπνίσματος πλαισιώνει ιδανικά η εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την απαγόρευση του καπνίσματος και στους ανοικτούς χώρους που ήδη συμπληρώνει δύο χρόνια.

Στόχος είναι να συνειδητοποιήσουν όλοι τις συνέπειες που έχει η μη απαγόρευση του καπνίσματος στους χώρους άθλησης, στις παιδικές χαρές αλλά και στις παραλίες, όπου τα αποτσίγαρα μετατρέπονται σε τοξικά απόβλητα δηλητηριάζοντας το περιβάλλον και τους ανθρώπους.

Παρ’ ότι τα αποτελέσματα της απαγόρευσης του καπνίσματος στους κλειστούς χώρους, που ήδη εφαρμόζεται, πολύ απέχουν από το να χαρακτηριστούν ικανοποιητικά απευθυνόμαστε για μια ακόμα φορά στο Υπουργείο Υγείας και ζητάμε να φέρει στην Βουλή την κατάλληλη νομοθετική ρύθμιση και στους Δήμους να φροντίσουν για την ενημέρωση και την τοποθέτηση ειδικών πινακίδων στους Δημόσιους Ανοιχτούς Κοινόχρηστους χώρους. Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία διαθέτει μακέτα της ειδικής πινακίδας ενημέρωσης των επισκεπτών στις παιδικές χαρές με το σύνθημα «Μην καπνίζετε. Εδώ παίζουμε εμείς».
Την προσφέρουμε σε όλους τους Δήμους προκειμένου να την αναρτήσουν στα κατάλληλα σημεία. Ήδη η πρακτική αυτή εφαρμόζεται σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις με μεγάλη επιτυχία. Στο Παρίσι μάλιστα ο καπνιστής που συλλαμβάνεται να να πετάει το αποτσίγαρο στο πεζοδρόμιο ή το δρόμο τιμωρείται με πρόστιμο 68 €.

Βέβαια η οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση, όσο αυστηρή και να είναι η εφαρμογή της, για να επιτύχει εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από τους ίδιους τους πολίτες. Απευθυνόμαστε λοιπόν και σε όλες και σε όλους που ανησυχούν και φροντίζουν ώστε το μήνυμα κατά του καπνίσματος να μεταδίδεται συστηματικά και παντού, με στόχο, ανεξάρτητα από τις απαγορεύσεις, κανείς να μην καπνίζει ούτε σε κλειστούς, ούτε σε ανοικτούς χώρους!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μην καπνίζετε. Εδώ παίζουμε εμείς! Rating: 5 Reviewed By: ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΑΙ ΦΥΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
Scroll to Top