728x90 AdSpace

Latest news

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και ενημερωτική εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλοι και τα μέλη της Αντικαρκινικής Αχαρνών και Φυλής καθώς και τα μέλη της Ένωσης Γονέων, που παρευρέθηκαν την Κυριακή 16-2-2020 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών.

Στο πάνελ των γιατρών συμμετείχαν:
Α) ο κ. Γεώργιος Τσαγκάρης, Ειδικός Παθολόγος, ο οποίος αναφέρθηκε στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών και τον εμβολιασμό των ενηλίκων για τον ιό της γρίπης, τον πνευμονιόκοκκο και τον έρπητα ζωστήρα και επεσήμανε τους κινδύνους για την υγεία λόγω μη εμβολιασμού.
Β) ο Δρ.Αλέξιος Παπαζώτος, Μαιευτήρας-Χειρουργός -Γυναικολόγος ενημέρωσε το κοινό σχετικά με την πρόληψη της μόλυνσης από τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) και την ανάγκη εμβολιασμού προκειμένου να προστατευτούν οι ομάδες υψηλού κινδύνου από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.
Γ) η κ.Ειρήνη Ελευθερίου,παιδίατρος Εξειδικευόμενη Λοιμωξιολόγος ,η οποία αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα και τα οφέλη των εμβολιασμών στα παιδιά. Τόνισε πως τα εμβόλια έχουν αποτρέψει τόσα εκατομμύρια θανάτους και αναπηρίες, συμβάλλοντας αποφασιστικά στη μείωση της θνησιμότητας των παιδιών ηλικίας <5 ετών κατά 24% μεταξύ 2000- 2017. 

Από τις αρχές του 21 ου αιώνα, μόνο ο εμβολιασμός κατά της γρίπης απέτρεψε περισσότερους από 23 εκατομμύρια θανάτους. Η μείωση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού, επακόλουθο του αντιεμβολιαστικού κινήματος, έχει ως αποτέλεσμα επιδημίες νοσημάτων που προλαμβάνονται με τον εμβολιασμό, όπως η πρόσφατη επιδημία ιλαράς στην Ευρώπη με δραματικές συνέπειες.

Τα εμβόλια είναι δημόσιο αγαθό με διαχρονική πολύτιμη προσφορά στην παγκόσμια υγεία. 

Ευχαριστούμε θερμά την κ.Δέσποινα Σιαμπαλή που πλαισίωσε την εκδήλωση με έκθεση έργων ζωγραφικής και την εταιρεία PRO PARTY για την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης. 

Ευχαριστούμε θερμά το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων για τη συνεργασία καθώς και τους φίλους και τα μέλη μας που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση αυτή.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας










  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ Rating: 5 Reviewed By: ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΑΙ ΦΥΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
Scroll to Top